- Úvod
- BIOPOTRAVINY
- Agar agar 100g BIO Biovegan
Agar agar 100g BIO Biovegan

- Kompletní specifikace
- Agar agar 100g BIO Biovegan238 Kč207 Kč bez DPH
Agar se používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Je známý i jako japonská želatina, kanten nebo E406. Agar je součástí cukrárenských želé, je schopno vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, která dobře drží tvar při krájení. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium.
Složení
Želírující látka: agar*. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sójových bobů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte na suchém místě a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Návod k přípravě
2 g želírujícího prostředku agar agar (odpovídá cca 6 plátkům želatiny) je množství na cca 500 ml tekutiny. Rozmíchejte agar ve studené tekutině, přiveďte k varu a mírně povařte za stálého míchání po dobu 2 minut. Příprava studených hmot: vmíchejte 2 g agaru do 100 ml studené tekutiny v malém hrnci, přiveďte k varu a vařte po dobu 1 minuty za stálého míchání. Tekutinu nechte chvilku vychladnout, poté přidejte studené nakrájené přísady. Doporučujeme neobracet tyto kroky v postupu. Optimálního želírování je dosaženo po cca 3 hodinách v ledničce.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 775 kJ / 191 kcal
Tuky: 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 10,0 g
z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 70,0 g
Bílkoviny: 2,0 g
Sůl: 3,1 g
Vhodné pro vegany
Vyrobeno v Německu 100 g