- Štítky blogu
09.02.2020
Bezlepkové fazolové brownies
Ingredience:
- 300 g uvařených černých nebo červených fazolí
- 250 g nasekaných vypeckovaných datlí ( např. Madjool nebo použijte datlovou pastu)
- 3 vejce
- 125 g jablečného pyré
- 1 lžička mleté vanilky nebo extraktu
- 50 g kvalitního kakaa
- 1/2 lžičky kvalitní soli
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- 3/4 lžičky sody
Postup:
Nejdříve si předehřejte troubu na 180°C. Vyložte si papírem na pečení nebo vymažte tukem formu na brownies o rozměrech cca 20 x 20 cm.
Všechny ingredience kromě sody na pečení a ořechů rozmixujte do hladka. Na závěr krátce vmíchejte sodu, polovinu ořechů a ihned těsto přemístěte do formy, rovnoměrně rozprostřete stěrkou. Posypejte zbylými ořechy a dejte péct do trouby.
Pečte 40-50 minut. Brownies by mělo být uvnitř stále velmi vlhké. Servírujte klidně i ještě teplé či vychladlé. Podávat můžete třeba se zakysanou smetanou, tavarohem či šlehačkou.