Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
15.02.2020
PARA ořechový olej od značky Parafood
PARAolej je za studena lisovaný olej z divoce rostoucíh paraořechů, kter se vyskytují v srdci Amazonského deštného pralesa. Paraořechový olej má jem... číst celé
31.01.2020
O značce Naturata
  Počátkem 70. let byly založeny první velkoobchodní a dovozní společnosti pro výrobu a dodávku ekologického zboží. Společnost Naturata byla založe... číst celé
31.01.2020
Spuštění nového e-shopu
Připravili jsme pro Vás nový e-shop. Můžete v něm nalézt bio potraviny, přírodní kosmetiku a ekologickou drogerii českých i zahraničních značek.  V... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Spojte se s námi

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Bezlepkový quiche s kysaným zelím a brambory
09.02.2020
Recepty

Bezlepkový quiche s kysaným zelím a brambory

Ingredience:

Těsto:

  • máslo 125 g
  • rýžová mouka 250 g
  • vejce 1 ks
  • jablečný ocet 1 lžíce
  • sůl 1/2 lžičky

Náplň:

  • kysané zelí 350 g
  • brambory 200 g
  • cibule 1 ks
  • máslo 1 lžíce
  • menší hruška 1 ks
  • čerstvá majoránka 1/2 svazku nebo 1 lžička sušené
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • mletá paprika
  • kmín 1 lžička
  • créme fraiche 150 g 
  • smetana 150 ml
  • vejce 3 ks

 

Nakrájejte máslo na menší kousky, přidejte ostatní přísady a rychle zpracujte těsto. Vytvarujte ho do koule, zabalte do fólie a dejte ho přibližně na 1 hodinu do lednice.

Kyselé zelí dejte do síta a nechte okapat. Omyjte brambory, oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte máslo a 5 minut na něm restujte cibuli, až zesklovatí. Pak přidejte brambory a kyselé zelí a prohřívejte dalších 10 minut.

Dále oloupejte hrušku a pokrájejte na kostičky, přidejte do zelí. Osolte, opepřete a přidejte také mletou papriku, majoránku a kmín. V misce si připravte směs, kterou quiche zalijete. Rozšlehejte vejce ve směsi crème fraîche a smetany, osolte a opepřete.

Troubu rozehřejte na 200 °C. Formu vytřete máslem. Těsto rozválejte na pracovní ploše posypané moukou a přeneste do formy, aby se vytvořily nižší okraje. Dno vícekrát propíchejte vidličkou a předpečte asi 10 minut. Formu vyjměte a nechte vychladnout. Teplotu snižte na 180 °C.

Na korpus rozložte směs se zelím, přelijte směsí ze smetany, creme freiche, vajec a pečte asi 35- 45 minut.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
ZDRAVÉ ZPRÁVY DO E-MAILU
Nechte se inspirovat zdravými recepty, články. Dáme Vám vědět o probíhajících akcích a událostech.
UŽITEČNÉ INFORMACE

Blog

Novinky

 

 

RÁDI VÁS UVIDÍME

BIO MARKET

Dvůr Králové nad Labem 544 01

náměstí Odboje 1843

PO-PÁ: 8:00 - 16:30 hod.

SO: 9:00 - 11:30 hod.

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.