- Štítky blogu
Bezlepkový quiche s kysaným zelím a brambory
Ingredience:
Těsto:
- máslo 125 g
- rýžová mouka 250 g
- vejce 1 ks
- jablečný ocet 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
Náplň:
- kysané zelí 350 g
- brambory 200 g
- cibule 1 ks
- máslo 1 lžíce
- menší hruška 1 ks
- čerstvá majoránka 1/2 svazku nebo 1 lžička sušené
- sůl a čerstvě namletý pepř
- mletá paprika
- kmín 1 lžička
- créme fraiche 150 g
- smetana 150 ml
- vejce 3 ks
Nakrájejte máslo na menší kousky, přidejte ostatní přísady a rychle zpracujte těsto. Vytvarujte ho do koule, zabalte do fólie a dejte ho přibližně na 1 hodinu do lednice.
Kyselé zelí dejte do síta a nechte okapat. Omyjte brambory, oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte máslo a 5 minut na něm restujte cibuli, až zesklovatí. Pak přidejte brambory a kyselé zelí a prohřívejte dalších 10 minut.
Dále oloupejte hrušku a pokrájejte na kostičky, přidejte do zelí. Osolte, opepřete a přidejte také mletou papriku, majoránku a kmín. V misce si připravte směs, kterou quiche zalijete. Rozšlehejte vejce ve směsi crème fraîche a smetany, osolte a opepřete.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Formu vytřete máslem. Těsto rozválejte na pracovní ploše posypané moukou a přeneste do formy, aby se vytvořily nižší okraje. Dno vícekrát propíchejte vidličkou a předpečte asi 10 minut. Formu vyjměte a nechte vychladnout. Teplotu snižte na 180 °C.
Na korpus rozložte směs se zelím, přelijte směsí ze smetany, creme freiche, vajec a pečte asi 35- 45 minut.