- Štítky blogu
Veganské brownies
Ingredience:
- 2 hrnky vlašských ořechů
- 2 a půl hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí)
- 1 hrnek kakaa
- 1 vanilkový lusk
- 1 hrnek mandlí
- špetka soli
Postup:
Vlašské ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru. Přidejte kakao, vanilku a špetku soli a párkrát promixujte, dokud se kakao nepropojí s ořechy. Poté nechte mixér běžet a po jednom přidávejte vypeckované datle. Pokud vaše datle nejsou zcela čerstvé nebo nemáte příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu slijte).
Mixujte a ochutnávejte, dokud Vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle. Přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm nebo tvarujte menší kuličky. Brownies i kuličky můžete ozdobit třeba kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocem.
Skladujte v lednici, příp. pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.