- Štítky blogu
Žampionová omáčka se špenátem
Ingredience:
- 2 lžíce ghí nebo olivového oleje
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 10- 15 ks žampionů
- smetana (pro veganskou verzi můžete použít jako alternativu sojovou nebo kokosovou smetanu)
- 100 ml vývaru nebo horké vody
- čerstvý špenát
- rozmarýn
- sůl, pepř
Postup:
Na pánvi rozehřejete olej a osmažtena něm nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova, poté přidejte česnek, ještě krátce restujte, než se rozvoní. Nyní přídejte pokrájené žampiony a asi 5 minut opékejte.
Přidejte všechno koření a zalijte 100 ml tekutiny a lehce poduste. Pak už jen přilijte smetanu, stáhněte teplotu a pomalu zahřívejte do požadované hustoty. Nakonec ještě vmíchejte spařený špenát a můžete podávat.
Servírujte s těstovinami nebo s rýží.
Dobrou chuť!