- Úvod
- Veganské brownies
Skladujte je v mrazáku a ještě pěkných pár dní na ně můžete chodit jako na chutnou a energetickou svačinku.
Ingredience:
2 hrnky vlašských ořechů
2 a půl hrnku medjool datlí (příp. jiných čerstvých masitých datlí)
1 hrnek kakaa
1 vanilkový lusk
1 hrnek mandlí
špetka soli
Postup:
Vanilku společně s vlašskými ořechy rozmixujte v mixéru, resp. food processoru (vanilkový lusk pro jistotu mixuju v elektrickém mlýnku na koření, který je menší). Přidejte kakao a špetku soli a párkrát zapulujte mixérem, dokud se kakao nepropojí s ořechy. Poté nechte mixér běžet a po jednom přidávejte vypeckované datle. Pokud vaše datle nejsou zcela čerstvé nebo nemáte příliš výkonný mixér, datle dopředu na půl hodiny namočte do horké vody (pak všechnu vymačkejte).
Mixujte a ochutnávejte, dokud Vám směs chuťově i konzistencí nevyhovuje. Poté do ní vmíchejte nahrubo nasekané mandle. Přemístěte do pekáčku o velikosti cca 20 x 20 cm nebo tvarujte menší kuličky. Brownies i kuličky můžete ozdobit třeba dalším raw kakaem, nasekanými pistáciemi, sezamem, kokosem, matcha čajem nebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocem (na červenou se skvěle hodí jahody nebo maliny, prodává např. značka Mixit).
Skladujte v lednici, příp. pro delší skladování v dobře uzavřeném sáčku/nádobě v mrazáku.