Novinky
29.05.2020
Slimka.cz
Značka Slimka jsou potraviny pro štíhlou linii bez chemie, bez aromat, bez škrobů, emulgátorů a jiných nesmyslů. A víte co?? Skvěle chutnají. To pro...
číst celé
15.02.2020
PARA ořechový olej od značky Parafood
PARAolej je za studena lisovaný olej z divoce rostoucíh paraořechů, kter se vyskytují v srdci Amazonského deštného pralesa. Paraořechový olej má jem...
číst celé
31.01.2020
O značce Naturata
Počátkem 70. let byly založeny první velkoobchodní a dovozní společnosti pro výrobu a dodávku ekologického zboží. Společnost Naturata byla založe...
číst celé
- Úvod
- Pečená mandlová feta
Pečená mandlová feta
Máme pro vás jeden tip na domácí veganský sýr!
Ingredience:
• 145 g mandlí (namočených na 5 hodin ve vodě)
• 60 ml citronové šťávy
• 125 ml vody
• 3 lžíce olivového oleje
• 2 stroužky česneku
• 1 lžička soli
Postup:
Všechny ingredience rozmixujte na velmi jemný a hladký
krém, může to trvat několik minut. Připravte si misku, jemnou tkaninu a sítko. Na misku položte sítko, do sítka rozprostřete tkaninu a do tkaniny přelijte krémovou hmotu. Tkaninu zavažte a nechte 12 hodin v chladu odkapávat, sýr se tak zbaví veškeré přebytečné vody.
Troubu si předehřejte na 180°C a bochánek vyjměte z tkaniny, přesuňte jej do pečící nádoby (formičky). Pečte zhruba 40 minut, dokud nemá feta zlatavou barvu a pevnou a křupavou kůrku.
Podávejte s bylinkovým olejem
